Baymak kombilerin üzerinde bulunan manometre ile kombinizin basıncını kontrol edebilirsiniz. Manometreyi inceleyerek su seviyesinin 1-2 bar arasında olup olmadığını kontrol edin.

Sıkça Sorulan Sorular
Kombinin çok yakmasının doğal veya teknik sebepleri olabilir. Genellikle yanlış ayarlar, bakım eksiklikleri veya tesisat sorunları bu duruma neden olur.
Kombilerin daire içinde veya bina genelinde yerleştirileceği yer, havalandırma ve güvenlik açısından önemlidir. Merdiven boşlukları ve kullanıcı alanları dışında konumlandırılmalıdır.
Kombiniz arızalandığında, öncelikle arıza kodunu kontrol edin. Ardından, acil durumlarda yetkili servisle iletişime geçin.
Kombiler, ortamda kimse yoksa minimum sıcaklıkta çalıştırılabilir. Bu, ısı kaybını azaltarak enerji tasarrufu sağlar.
Doğalgaz tüketimini azaltmak için bina yalıtımını artırmak ve enerji verimliliği sağlayacak cihazlar kullanmak önemlidir.
Baymak yoğuşmalı kombiler, atık gazlardaki su buharını yoğuşturarak ısıyı geri kazanır. Bu sayede daha az enerji tüketir.
Termostatik radyatör vanası, her odanın sıcaklığını bağımsız ayarlamanıza olanak tanır. Kullanımı oldukça basittir ve konforu artırır.
Klima bakım süresi, cihaza bağlı olarak 60-90 dakika arasında değişmektedir.
Klima için yaz sezonu öncesi ve sonrası olmak üzere en az yılda bir kez bakım yaptırılması önerilmektedir.
Kombi bakımında baca bağlantıları kontrol edilir, gaz kaçakları ve elektriksel kontroller yapılır. Ayrıca, iç parçaların temizliği sağlanır.
Klima bakımında iç ünite evaparatör temizliği, filtre temizliği, fan temizliği ve fan yataklarının yağlanması gibi işlemler yapılır.
Kombinin bakım süresi ortalama 45-60 dakika arasında değişmektedir. Cihazın durumuna bağlı olarak sürede değişiklik olabilir.
Uzun süre bakım yaptırılmamış kombilerin yerinde bakımı genellikle yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda cihazın atölyeye götürülmesi gerekebilir.
Kombinin yılda en az bir kez, kış öncesi veya sonrası bakıma ihtiyacı vardır. Bu, cihazın performansını artırır.
Brülörün arıza kodları genellikle teknik bir sorun gösterir. Aşırı ısınma veya gaz beslemesi problemleri olabilir.
Brülörler, düzgün bakım yapılmadığında veya yanlış yakıt kullanıldığında arızalanabilir. Periyodik bakım önemlidir.
Hidrofor su akıtma sorunları genellikle salmastra yuvasından kaynaklanır. Belirli aralıklarla kontroller yapılmalıdır.
Hidroforun çalışmaması durumunda, elektrik kabloları ve kontrol panelleri kontrol edilmelidir. Yetkili servisten destek alınması önemlidir.
Kombinin ısıtmaması genellikle su seviyesinin düşük olması veya arıza kodlarından kaynaklanmaktadır. Kontrol edilmelidir.
Kombinin su akıtması, tesisat kaçakları veya emniyet ventili arızası gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Hızlı bir müdahale gerekir.
Kombinizin patlamalı yanması, genellikle gaz akışının dengesiz olmasından kaynaklanır. Acilen servise başvurulmalıdır.
Kombinin çalışmasına rağmen peteklerin ısınmaması, peteklerdeki tıkanıklık veya düşük su seviyesinden kaynaklanabilir.
Ses yapma sorunları genellikle bakım eksikliği veya arızalı parçalar nedeniyle oluşur. Kontrol edilmesi önerilir.
Kombinin hiç çalışmaması durumunda, elektrik kablosunu, su seviyesini ve kontrol panellerini kontrol edin. Gerekirse servise başvurun.
Kombinin sıcak su vermemesi, su akış şalteri veya termostat arızasından kaynaklanabilir. Kontrol edilmesi gerekmektedir.
Kombinin yaz konumunda peteklerin ısınması, teknik bir arızadır ve acil müdahale gerektirir.
Kombinin su damlatması, genellikle emniyet ventili arızası veya tesisat kaçaklarından kaynaklanmaktadır.
Kombinin ısıtmama sorunu, bakım eksikliği veya yanlış kullanım nedeniyle oluşabilir. Sorunun nedenleri kontrol edilmelidir.